Selecteer een pagina

Uw persoonlijke financiele adviseur.

Gratis afspraak maken

Hypotheken

Het adviseren van hypotheken is onze  specialiteit. Door de ruime ervaring van meer dan 20jaar kunnen wij een duidelijk en transparant advies geven. Duidelijkheid staat bij ons hoog in de vaandel!!

 

Verzekeringen

Lenen

Naast het adviseren in hypotheken kunt u ook bij ons terecht voor het afsluiten van een lening. Dit kan middels een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke lening.

Dienst verlening document
Dienst verleningsdocument

Het dienstverleningsdocument (DVD) is een document die informatie geeft over de: dienstverlening, onafhankelijkheid en de kosten van de desbetreffende adviseur. Alle financiële adviseurs werken met dit document. Hierdoor kunt u zelf een vergelijking maken tussen verschillende hypotheek adviseurs.

In dit document staat genoteerd wat u ongeveer aan kosten kunt verwachten. Het gaat meestal wel om de gemiddelde kosten. In individuele gevallen kan deze rekening hoger uitvallen. Hierbij word vanuit ons dus het advies gegeven om altijd contact op te nemen.

Hypotheek soorten
Aflosvrije hypotheek
Met de aflossingsvrije hypotheek betaalt u geen aflossing, maar uitsluitend rente. Zodoende heeft u lage maandlasten en maximaal fiscaal voordeel indien het geld wordt gebruikt voor aanschaf, verbetering of onderhoud van uw eigen woning. De looptijd is maximaal 75 jaar en de hypotheek kan maximaal 90% van de executiewaarde van de woning bedragen. Houdt er wel rekening mee dat de hypotheekrente niet langer dan 30 jaar fiscaal aftrekbaar is.
Levens hypotheek
In principe lijkt de levenhypotheek op de spaarhypotheek met dit verschil dat het uit te keren bedrag aan het einde niet gegarandeerd is. Dit komt doordat de premies belegd worden waardoor het rendement niet exact is vast te stellen. Daar staat tegenover dat u meedeelt in de winst van de verzekeraar. JWZ verschaft u de geldlening. U bent in beginsel vrij om de maatschappij te kiezen waar u de verzekering afsluit.
Annuïteitenhypotheek
U lost tijdens de looptijd elke maand een bedrag af. De omvang van de lening en de maandelijks te betalen rente nemen daardoor direct af. Aflossing en rente worden zo berekend, dat u de gehele looptijd (bij gelijkblijvende rente) hetzelfde bruto maandbedrag betaalt. De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente. De laatste jaren hoofdzakelijk uit aflossing.
Beleggingshypotheek
Deze hypotheekvorm bestaat uit een geldlening om uw woning te financieren, en een beleggingsrekening. Tijdens de looptijd lost u niet af, waardoor u uitsluitend rente betaalt. Op de beleggingsrekening stort u maandelijks en/of eenmalig een bedrag, dat wordt belegd in door u gekozen beleggingsfondsen. Aan het eind van de looptijd is zodoende een kapitaal gevormd waarmee u de lening kunt afbetalen.
Spaar hypotheek
Elke maand betaalt u een vast bedrag aan rente voor uw hypotheek en apart een premie (bestaande uit spaar- en risicopremie) voor uw spaarpolis. Aan het eind van de looptijd lost u de hypotheek in één keer af met de uitkering van de kapitaalverzekering. Omdat u een vastgestelde rente krijgt over uw gespaarde kapitaal, is het uit te keren bedrag gegarandeerd. De verzekering zorgt er ook voor dat bij tussentijds overlijden de schuld wordt voldaan.
Hybride hypotheek
Met de hybride hypotheek kunt u switchen tussen sparen en beleggen en dat maakt dat u deze hypotheek geheel aan uw persoonlijke situatie kunt aanpassen. De hybride hypotheek bestaat uit een hypotheek met daaraan gekoppeld een verzekering. Met de hypothecaire lening financiert u de aankoop van uw woning. Van deze lening lost u gedurende de looptijd niets af.